torsdag 13 december 2012

Valparna



2014-01-22

Idag har Blackie fått somna in, i slutet av förra året märkte vi att hon fick problem med sina höfter. Den senaste tiden har det blivit värre och efter en röntgen idag så fanns ingen återvändo, det vore väldigt egoistiskt att låta henne leva på medicin högst ett halvår till som veterinären sa att hon kanske kunde klara. Jag vet verkligen hur det känns med smärta och hade jag varit en hund så hade jag garanterat valt en spruta, men visst det gör ont.
 

2014-01-19

Måste bara lägga in dessa bilder på Skrållan :)


2013-12-06

Idag fyller mamma Blackie 6 år hipp hipp hurra!


2013-12-05

En bild på Skrållan som också har sin födelsedag idag. Hipp hipp hurra!

Hipp hurra för Stiffe idag och grattis till resten av valparna som är födda idag. 


2013-12-04

Hipp hurra för våran Dixie idag och grattis till dem andra valparna som föddes före midnatt. En extra tanke sänder vi till Rasmus idag som tyvärr inte hann uppleva ettårsdagen.


2013-10-20

Lite roligare uppdatering idag, här är Skrållan med ett gott ben efter frukost. Det är aldrig fel ju :)

Och här är jag med mina goa värmedynor :) Pappa Elliot och Dixie och Stiffe :) mamma Blackie ligger på golvet vid sidan om men hon syns inte på bilden.


2013-10-14

Blir en uppdatering till här, jag fick veta häromdagen att Skrållan har blivit röntgad och hon har ett fel på högra höften, hon ska röntgas igen efter att hon fyllt ett år för det var för tidigt att gradera felet innan. Detta i sin tur leder ju till att vi tror att Blackie har fel på en eller båda höfterna då det förts vidare till valparna, jag/vi hoppas klart inte att alla ska vara drabbade och av dem som är drabbade hoppas vi att dem kan leva ett bra liv ändå. Alla behöver inte bli så hårt drabbade som Rasmus ju. Som jag skrev i förra inlägget så är det pengar det handlar om, hade vi haft det bättre ställt hade Blackie varit röntgad direkt efter att vi fick höra om Rasmus. Det jag kan berätta är att ingen av våra hundar har ont av detta fel, om dem nu är drabbade. Det finns information på denna sida om man vill veta mer:
http://www.skk.se/uppfodning/halsa/halsoprogram/kontroll-av-leder/


2013-10-11

Gått ett tag sen jag uppdaterade här men vill be er som har valp härifrån att se över era försäkringar, det är nämligen så att om man har livförsäkring så täcker den om hunden måste avlivas p.g.a. sjukdom eller skada. Är det ett fel som är medfött som i Rasmus fall så täcker den INTE. I så fall måste man bevisa att modern d.v.s. Blackie inte har höftledsfel, vi har inte råd att göra en röntgen nu även om vi skulle vilja. Då vi enbart har mannens pengar, vilket är a-kassa att leva på. Vi ska ändå kolla upp vad det kostar och hoppas på att vi kan fixa det längre fram, har haft oturen att Blackie blev allvarligt sjuk och fick akutopereras för att överleva, hon fick en magsäcksomvridning vilket är hemskt kan jag nu tala om. Detta drabbar främst större hundar och enligt veterinär så ska det inte vara någon fara för någon av valparna, men man kan ändå observera sin hund och se till att dem inte hetsäter...det var nämligen det Blackie gjorde. Vi måste i första hand se till att vi kan betala detta, veterinärerna som räddade Blackies liv den natten mellan den 2-3 oktober är några riktiga hjältar. Dem brydde sig i första hand om Blackie sen kunde vi fixa övrig betalning när det ordnats med försäkringen. Jag har inte bara tråkiga nyheter, lite positivt kan jag skriva. Fick samtal av Charlies matte och kan tala om att han är helt friskförklarad och utan medicin nu. Är det någon som undrar över något eller bara vill skriva så får ni gärna göra det antingen till min mail eller som ett pm på fb. 

2013-09-24

Sååå fin är Skrållan :)

Och här är hon också, fina Skrållan :)



2013-09-13

Nu var det ett tag sen det kom någon uppdatering här men här har vi en fin och duktig tjej nämligen Kickan. Det jag lägger märke till direkt är att hon och Dixie verkligen liknar varandra, inte så konstigt för dem är ju syskon och dem två va lika redan när dem va väldigt små. Man fick ta upp och titta efter kännetecken varje gång för att se vem som va vem. 


2013-08-19

R.I.P
RASMUS

2012-12-04 - 2013-08-19

Älskade Rasmus du för alltid i våra minnen finns kvar,
nu när du sista vilan fått inga smärtor längre har.

Du efterlämnar dina nära med stor sorg,
dem har skänkt dig kärlek och varm omsorg.

Jag minns den tiden du bodde här,
jag lovade att alltid hålla dig lika kär.

Min förhoppning var att vi skulle ses igen,
kunde inte tänka att livet skulle vara över än.

Nu får änglarna vaka över dig,
dem hämtar dig när du går på din sista stig.

Jag hoppas att änglarna kan sprida värme och tro,
till Rasmus matte så hon till slut i själen får ro.

Det finns inga ord som beskriver den känslan,
all oro, sorg och den inbyggda ängslan.

Ibland hämtar änglarna någon för fort,
livet kan för vissa bli väldigt kort.

Älskade Rasmus sov nu så gott,
den sista vilan du nu har fått.



2013-08-16

En jobbig uppdatering

Älskade Rasmus är tyvärr sjuk, hans höfter ställer till så stora problem att han måste somna in på måndag. Han kan inte leva ett värdigt liv på det sätt han har det nu, känns väldigt hemskt och inget som någon räknade med skulle kunna ske. Jag har fått reda på att höftfelet är medfött men först utvecklats senaste tiden, det vi inte vet nu är om fler av valparna är drabbade av detta. Har skrivit med Rasmus matte och hon ber alla vara uppmärksamma på om hundens ben börjar släpa, det svajar om baken, haltar, orkar inte gå så mycket, sätter sig efter ett tag, ömmar på höfterna, sover mycket, äter dåligt. Det viktigaste att göra då är att ta tag i detta direkt och inte vänta.

Vi har inte märkt något än på hundarna här men vi kommer att vara mer observanta. Ni får gärna skicka mail eller pm på facebook till mig om det är något ni undrar över.





2013-08-02

Lika underbar som vanligt goa Skrållan :)



2013-08-01

Så fin Rasmus :) 



2013-07-31

Här har vi Kickan som blivit klippt idag :) känns verkligen kul att man kan lägga in uppdateringar här och man får se busungarna som jag kallade dem för igen. Ok vi har ju två av dem kvar här men det är klart att man tänker på dem andra också ibland. 


2013-07-29

Blev en uppdatering till på fina Skrållan och Rosie :)


Igår kom Balto till oss han ska vara här några dagar, då såg han ut som bilden till vänster. Nu har han blivit av med pälsen, lite behagligare i sommarvärmen men vilken skillnad det blev :)



2013-07-28

Fina bilder på Rasmus, ser ut som han fått en ny liten kompis. Hann inte med att få in det här igår men nu kom dem hit i alla fall :)


2013-04-24

Blev lite sent men i alla fall en bild till på en blöt Skrållan :)


Rasmus verkar trött, men vem gör inte det i denna värme? Dixie och Stiffe orkar inte heller så mycket här och dem älskar att ligga och mysa i sängen. Men vi skulle inte ha några hundar i vår säng, nej då absolut inte...hmm. 



2013-07-19

Skrållan har lekt med en ny kompis en valp på 14 veckor :)



2013-07-18

Hittade denna fina bild på Kickan ikväll :) fick även samtal idag från Noirs matte synd att vi inte var hemma för då hade vi träffats och fått återse lilla Noir. Men det får bli en annan gång, det var kul att få höra att hon har det bra i alla fall. 



2013-07-16

Skrållan ser ut att njuta av semesterlivet :) första bilden är från igår. 


2013-07-10

Mums va gott med päronsplit säger Skrållan :)



2013-07-09

Det blev en bild till :) på en stilig Rasmus. 


Här är en uppdatering från Kiara (Maja) hon ser ut att trivas med sin kompis. 


2013-07-06

Fina Skrållan :) 


2013-06-30

 En trött Skrållan :)

Och en trött Dixie :)

Och Dixie igen, kunde inte låta bli att göra denna för hon kunde inte hålla sig vaken.


2013-06-29

Fina Kickan! Hittade bilden igår men var bara inne lite på kvällen/natten så jag orkade inte lägga in den här då. Alltid kul när man ser nån ny bild, dem satte verkligen sina spår i våra hjärtan. 


2013-06-22

Blev en bild på Rosie & husse med i båten :)


En bild på Rasmus lika fin som vanligt och en hälsning från Charlie som fortfarande får medicin men mår bra ändå nu. Han har en sjukdom i kroppen vet inte riktigt vad men inget som man kunnat förutsäga om. Pratade med matte idag men mitt minne är kort som vanligt, viktigast att han mår bra och det var inget smittsamt heller. 


2013-06-20

Fina Rosie :) 


2013-06-19

Måste bara dela denna Dixie & Stiffe håller mig sällskap när jag behöver vila :)


2013-06-15

Rasmus kommer med en hälsning idag också, fin kille :)


Dixie & Stiffe har blivit sommartrimmade idag, lite skönhetsfel blev det men Kim blir bättre på att trimma för varje gång. Man kan inte lära sig utan att träna ju :) 




2013-06-14

Natti natti säger Rasmus :)



2013-06-09

En hälsning från charmtrollet Noir, hon ser riktigt kramgo ut :)



Rasmus ser aningen morgontrött ut idag :) ungefär som jag känner mig. 

Dixie fick följa med oss på kalas igår, dessvärre glömde vi hennes leksak hemma så hon fick låna husses elefant som är prydnad till bilen. Men det fungerade bra, hon gör inte sönder leksakerna hon vill bara ha och visa upp :)



2013-06-06

Rosie med fin flytväst, säkrast när man ska åka båt :) fin tjej. 


2013-06-04

Var bara tvungen att lägga in en bild på Dixie med...världens charmtroll är hon :)


Nu är Stiffe killen kastrerad, det var vårt avtal med Jonny för att han skulle få behålla honom så i lördags var det dags. Trots att jag bestämt det så kände jag nästan skuldkänslor och tyckte synd om honom men allt gick bra. I söndags skrämde han dock slag på oss på kvällen, hade kollat honom innan och allt såg bra ut men när vi kollade igen såg vi blod...och jag kollar med mina suddiga ögon och var övertygad om att nåt stygn var borta. Ringde veterinären direkt...inget svar...skickade sms...inget svar...panik! Sa till Flemming att hämta bilen och så in i den och bort till veterinären...sån tur att hon bor så nära. Jodå hon var hemma...i badet, kom ut i morgonrock och konstaterade att stygnen satt kvar. Puh! Troligtvis hade Stiffe kommit åt med tratten och skrapat så det blev en ny tratt. Idag har den fått en hel del skavanker även några bitmärken för Dixie vill gärna försöka dra den av honom...undrar om den håller tillräckligt länge.



2013-05-31

Jag startade en grupp på facebook igår. Hundar och katters rättigheter, jag tycker att det är på tiden att det faktisk finns någon som försöker att få fler rättigheter för våra älskade djur. En sak jag reagerat starkt på är att det faktiskt är tillåtet att skänka bort hundar och likaså katter, många ställen där man kan annonsera har sina regler om vad dem tycker är rätt och visst är det bra men det skulle vara samma överallt. Inte ett lägsta pris här och ett annat där och på det tredje helt ok med bortskänkes. Håller du med? Gå gärna med i gruppen då och skriv vad du anser. 


2013-05-30

Blev lite bilder på Dixie & Stiffe idag :) 


Vill tipsa om detta det är en mild öronrengörning till både hund och katt. Man kan använda det i förebyggande syfte för att undvika öroninflammation, då ska man rengöra med detta en gång i veckan. Om hunden redan verkar ha problem med öronen kan man använda det varje dag i 8 dagar. Ok har hunden fortfarande problem när man gjort detta så får man förstås till veterinär men väldigt bra att det finns något som förebygger tycker jag. Kostnaden var inte så farlig heller 149 kr på apoteket, jag ska använda på Blackie och Dixie en omgång nu. 


2013-05-29

Lite svårt att tänka sig att detta är lilla Rosie, men fin är hon i pudelklippning :)


Så fin han är Rasmus :) 


2013-05-26

Skrållan nyklippt! Så fin :)



2013-05-25

Äkta kärlek :) Rosie och minihusse, ser härligt ut. Bilden är från igår. 



2013-05-23

Alltså hon är bara så go lilla oskyldiga Skrållan...nej inte har väl jag grävt, hur kan ni tro det? Ha ha ha precis som Stiffe & Dixie vi har snart hål lite här och var och kökstrappan försöker dem nog ta sig under. Och så kommer dem in med jordig nos och smutsiga tassar...men nej vi har varit så duktiga och snälla matte. Extra duktig om man hittar en rot full med jord och släpar med in i köket...hmmm det tycker förstås inte matte :)


Igår kväll fick jag denna fina bild på Kickan och hennes matte när dem var på valpkurs. Man kan se likheten mellan Dixie och Kickan tycker jag...Dixie har kvar mer päls uppe på huvudet bara :) 



2013-05-21

Alltid lika kul att uppdatera här, idag står Rasmus för äran att komma med :) fin kille! Bilderna är från 8 maj, 11 maj och 18 maj. Han mår bra och är nu uppe i 12,7 kg :)



2013-05-19

Underbara goa Skrållan ser ut att må väldigt bra :)


2013-05-16

Idag fick jag veta att Balto har sitt permanenta hem nu, han trivs med dem och dem trivs med honom så dem vill absolut inte av med honom. Känns tryggt och skönt att veta :) 

2013-05-15

Idag har det hänt positiva saker :) på bilden är det Balto med sin nye husse, jag fick bilden av matte som skrev att allt går bra och Balto redan verkar trivas i stan. Känns skönt och jag räknar med att allt kommer att gå bra men dem har till på söndag på sig att ångra sig om något känns fel. 

Jag har även fått ett telefonsamtal idag från Charlies matte och jag fick veta att Charlie blivit ännu bättre :) i fredags låg blodvärdet på 27 och nu är det uppe i hela 37. :) Nu ska det försökas att sänka medicineringen på sikt så han förhoppningsvis inte ska behöva den resten av livet. Det var riktigt härligt att höra detta. 



2013-05-13

Hej! Jag heter Balto och behöver ett nytt hem då min nuvarande ägare av olika skäl inte kan ha mig kvar. Just nu bor jag i familjen där jag blev född men där kan jag inte bo kvar, dem har redan för många hundar. Min mamma heter Blackie och är en korsning mellan springer spaniel och storpudel och min pappa heter Elliot och är en dvärgpudel. Jag kommer bra överens med andra hundar och även med katter för det finns 2 katter här i huset, den ena kan man busa med ibland när hon vill men den andra är en tjurig sak som bestämmer allt i detta huset…tror hon i alla fall. Jag förstår när man säger nej till mig och då vet jag att jag ska lyda, jag kan sitta och stanna kvar också och inkallning har jag kunnat men om man släpper mig lös nu så är det så skönt att få springa av sig så jag kan inte riktigt styra mig själv. Men jag blir nog lika duktig som innan om ni bara har lite tålamod. Jag är ingen problemhund säger matte i huset där jag är nu för hon tycker att jag är så duktig, mycket social och trevlig säger hon och jag kan förstås bara hålla med. Jag önskar en familj som har tid med mig, som kan gå ut och rasta mig vid behov ibland behövs det mer än bara en liten kissrunda. Jag vill även kunna känna mig trygg och säker hos dig/er, jag ska ju faktiskt bli en familjemedlem och jag är inte vuxen än fyller 22 v på onsdag. Om ni kan ge mig ett bra hem så kontakta min nuvarande matte hennes mailadress är: lena.hotz@hotmail.com och om ni inte kan tillgodose mina behov så är det ingen ide att ni skriver för det har matte sagt. 


2013-05-12

Ja...vet inte riktigt hur jag ska skriva, men för att göra en lång historia kort så är Balto hemma igen och ska bli omplacerad. Vi kan inte ha hur många hundar som helst här ju, bara man nu kan hitta ett bra hem till honom. Har ringt och pratat med en kompis förhoppningsvis kan hon hjälpa oss att hitta ett bra hem tills dess får han förstås stanna här. Han är i alla fall tränad så han kan en hel del och rumsren är han, det blev han fort faktiskt. Nåja det löser sig nog det med...jag slutar aldrig att förvånas i alla fall. 

2013-05-11

  
Det blev minsann en bild på Stiffe med :) min husse säger att hundbädden är för liten, men vaddå säger Stiffe inte kan ni väl mena att katterna ska ha denna...nix pix jag drar runt den var jag vill och lägger mig i den när jag vill :) speciellt nu när man blev trött efter dagens upplevelser. Utöver all lek så har jag promenerat med husse och när man kom in blev man tvingad i duschen...fy man blev helt blöt ju, var tvungen att skaka mig överallt. Sen började matte få fnatt och ville kolla mina öron...kolla va väl okej men att börja dra bort mina öronhår aj  aj fick pipa högt så hon slutade, sen fick man rensat öron också men dem var rena och fina. Men hade jag visst att hon skulle dra öronhår hade jag inte kommit fram först...luriga dem är med den där godisen som är så god...men jag fick i alla fall 2 bitar. Men jag kan trösta mig med att alla fick samma behandling, ha ha syrran trodde nog att hon skulle slippa för hon försökte komma undan men hon slapp inte ändå. Efter detta så fick vi nåt konstigt i nacken, gjorde inte ont men vet inte vad de va för nytta med det men matte vet väl vad hon gör. Nu väntar jag på att husse ska kalla på mig så jag kan komma upp och ligga i hans säng :)

Blev en bild på Dixie också idag hon och Blackie fick följa med till skogen, får se om det blir en bild på Stifler sen han ska ut och promenera med husse Jonny sen han kanske tar foto om jag ber honom. Kan berätta att Dixie gått upp ett kilo så hon väger 11 kg nu, riktigt bra och Stifler ligger kvar på sina 12 kg som han vägde sist vilket också är bra. Man får ha lite koll på lillkillen för han är väldigt glad för mat :) 


Idag har jag ett glatt besked, Charlie mår bra och tar sina mediciner som han ska :) känns jätteskönt att veta. Nu bör han vara utom fara lille gossen. 


2013-05-10

Några bilder på goe Rasmus :) stor kille, han ser hög ut funderar över om han och Dixie är ungefär lika höga...jag tycker att hon är hög och är lång. Men Rasmus väger 14 kg nu och det väger garanterat inte Dixie, ska väga henne imorgon sist vägde hon 10 kg. Stifler är mindre men mer kompakt han vägde 12 kg sist...men han är väldigt matglad liksom sin mor...inte alls lika petig som Dixie hon är som sin far. Får väl se om jag kan få till några bra bilder på dem busungarna också :) jag har inte hört något om hur det gick för Charlie idag, han skulle iväg idag och kontrollera blodvärdet. Jag har försökt ringa hans matte men inte kommit fram, jag hoppas verkligen att inget allvarligt hänt. Hoppas på att få höra något imorgon. 


2013-05-08

Här kommer 2 bilder på fina Skrållan med, den första är från 28 april men har legat kvar i mobilen...men nu hittade den hit i alla fall, tror att lilla damen haft ganska kul där för hon va nog i behov av ett bad. Den andra bilden är från idag, riktigt fin är hon:) hon önskar en trevlig helg och det önskar vi andra med till alla. 


Nu är Rasmus nyfriserad...så fin blev han. En riktig goding :) 


Nu äntligen har jag en glad nyhet, Charlie reagerade positivt på blodtransfusionen och blodvärdet har höjts till 24 (tror jag det var) i alla fall behövde dem bara göra en och Charlie får komma hem till sin matte och husse idag. Han ska till djursjukhuset på fredag igen för att kolla så blodvärdet har fortsatt att stiga. Jag vill tacka alla som skänkt en extra tanke eller t.o.m hjälpt till att be för lille Charlie. Det går inte att beskriva hur glad jag känner mig nu över detta. 

2013-05-07



Vill göra ett tillägg här för det sista jag vill ha är missuppfattning. Att jag lägger ut varningar om mat som är farlig för hundar mm har inte med Charlies sjukdom att göra. Man vet inte vad som orsakat den, anledningen att jag lägger ut är för att jag suttit och läst allt vad jag kunnat för att försöka komma på vad det kunde bero på. Jag väljer därför att sprida vidare för att andra ska slippa bekymmer p.g.a att man gett hunden något i välmening. Det som i mina öron låter troligast är att en fästing orsakat detta eller att Charlie stoppat i sig något när han varit ute, alla vet att valpar gärna äter allt även mindre lämpliga saker och jag börjar misstänka att någon kanske slängt ut något på åkern där Charlie brukar springa. I vilket fall som så kan man inte göra något åt det utan bara försöka att be för det bästa.

Är sååå ledsen nu, på kinden rinner en tår. Har pratat med Charlies matte och det har inte blivit bättre, tyvärr sämre för blodvärdet har sänkts till 11 man ska göra en blodtransfusion och hoppas att inte kroppen slår ut dem röda blodkropparna. Om det inte hjälper gör dem en till, efter det vet ingen vad som händer, jag önskar och ber allt vad jag kan för lille Charlie och hoppas på att ett mirakel ska ske. Han är bara 5 månader ju alldeles för tidigt att behöva lämna denna värld, vill inte ens tänka tanken. 

Fortsätter på temat från igår om vad som är farligt för hundar, det är faktiskt mer än man tänker på. Jag orkar inte skriva in allt så därför länkar jag till bra sidor med information:


2013-05-06

Känner att jag vill göra ett inlägg till idag, har googlat runt en massa nu med anledning av Charlies blodvärde och det är en hel del saker som man inte tänker på när man stoppar till sin lille vovve en godbit eller två då och då. Jag har också gjort misstaget och visst har våra fått smaka både korv och köttbullar men efter att ha läst följande så får det vara slut: http://www.aquafox.se/pdf/livsfarligakottbullar.pdf jag var inte heller medveten om att löken lagras i kroppen på hunden så den kan bli förgiftad under flera år. Och att det är lika farligt med lökpulver i. Även i blodpudding finns lökpulver som på många ställen rekommenderas att ge sin hund som godis och kollar man på nätet efter recept på hemgjort hundgodis så innehåller det vitlök vilket också är farligt. Så mitt råd om man vill ge hunden något extra är att göra det själv och inte tillsätta varken, lök, lökpulver eller vitlök. Köttbullar är ju inte direkt svårt att fixa till med färs och äggula, man kan ju smaksätta något om man vill men inte med salt då för det är heller inte bra i för stora mängder...lite buljong i för smakens skull skulle enligt mig vara ok. Vad händer då om hunden får i sig för mycket lök? Jag googlade på det och hittade detta svaret från en veterinär: 

Det är lite olika från hund till hund hur känslig den är för gul lök, men generellt så säger man att ca 5g lök per kg kroppsvikt innebär risk för förgiftning. Det innebär att en hund som väger 10 kg behöver få i sig 50 g lök (det är drygt 1/2 lök av “vanlig” storlek) för att riskera att få symptom. Det är ingen skillnad på rå, torkad eller tillagad lök.
När det gäller lökpulver i olika färdigprodukter så är det mycket svårt att bedöma hur mycket lök som det motsvarar - jag skulle alltså försöka undvika allt som det står lök på. Skulle dock hunden få en liten bit grillkorv med lökpulver i någon enstaka gång så tror jag dock inte att det är någon fara.
Det finns ett ämne i löken som skadar de röda blodkropparna så att de inte fungerar och går sönder. Hunden får alltså blodbrist och blir svag för att den inte kan transportera ut syre till kroppen som den ska.

Nog om detta nu, var och en ansvarar för sina djur jag hoppas bara att dem ska få vara friska och leva ett bra liv :) 




2013-05-06

Fick samtal precis från Charlies matte, hon har pratat med djursjukhuset och läget är kritiskt än men han har en infektion eller inflammation i kroppen. Blodvärdet ligger på 14 och ska ligga på runt 50 så det är inget bra men dem har satt in antibiotika och kortisonbehandling nu. Det fanns inga fel i buken eller hjärtat för det har dem kollat, kanske kan vara efter fästingbett fick jag veta för han hade haft någon fästing. Jag blir uppdaterad igen imorgon fm. Fick i alla fall höra att han verkat lite piggare idag än igår för han hade varit ute och kissat igår kunde han inte ens stå på benen. Jag ser positivt på det och hoppas att medicinen ska börja hjälpa snarast. 


Idag blir det ingen kul uppdatering, fick samtal från Charlies matte och fick reda på att Charlie blev väldigt sjuk igår. Så sjuk så dem fick åka in till djursjukhuset och han ligger på intensiven än. Blodvärdet är väldigt lågt det är vad jag vet i nuläget, jag kommer att bli uppdaterad om hur det går för Charlie och om det är något som kan komma även på dem andra valparna. Jag googlade runt en hel del på internet nu efter att jag fick veta och där stod att en hund hade lågt blodvärde då den hade tunntarmsinflammation. Det stod även att hundens blodvärde kan påverkas drastiskt om hunden får i sig något med lök, kan räcka med den lilla mängden där finns i köttbullar och korv...jag kommer definitivt att läsa mer innan jag ger våra några korvbitar  hädanefter. Jag uppdaterar så fort jag vet något...nu håller jag tummarna och ber för Charlie att han blir lika pigg och frisk som han varit innan. 




2013-05-04

Blev en bild till idag :) på en lurvig Rasmus, nu är det snart dags för klippning om jag minns rätt :)


Denna tjusiga tjej är Kickan, jag fick uppdatering av hennes husse igår kväll och jag blev så glad och det känns så skönt att veta att allt går bra med henne. Hon är duktig och kan springa löprunda utan koppel utan att avvika från sin husse (om ingen hare eller fågel dyker upp) hon har också en bästis hemma och det är katten Busan. 

Jag fick även uppdatering om Kiara (Maja) mitt huvud är fortfarande inpräntat på Maja även om jag vet att hennes namn nu är Kiara. Dessa bilder är inte nya, jag vet att hon är klippt nu och jag kommer att få färskare bild vilket jag ser fram emot. Det gör mig klart väldigt glad att höra att hon också är älskad och har det väldigt bra, det går bra med inlärningen av henne också. Hon går på valpkurs med lillhusse och där har hon träffat en kompis som heter Max, jag tror minsann att lillhusse skämmer bort henne en del efter vad jag förstått men kärlek får man inte för mycket av :)  



2013-05-01

Här kommer Rasmus på luffen :) lika söt som vanligt :)

Och en liten uppdatering härifrån, vi håller på att förbättra hundgården här så hundarna fick byta plats att vara på idag...det fungerade det också. Blackie och Elliot kom också med på ett hörn här, Dixie och Stiffe var väldigt trötta när dem kom in ikväll dem har varit ute det mesta av dagen för här har varit riktigt fint vårväder idag. 


2013-04-27

Godmorgon säger Rasmus...lite sent här men det är mitt fel, skulle hitta bilden först :) han ser lika trött ut som våra på morgonen...undrar om det är ett släktdrag :) 


2013-04-26

Hittade denna bilden precis, Skrållans första bad kan tänka mig att hon gillade det :) 


Bilden från igår kväll, Rasmus först i säng ser det ut som :)


2013-04-25

Blir en bild härifrån idag, matte blev trött (händer ganska ofta) det gillar vi skarpt säger både Stiffe & Dixie. Missan håller sig lite i bakgrunden och retar sig säkert på att inte hon hann först :) 


2013-04-23

Här kommer fina Noir som blivit klippt av matte som är frisör så hon har päls kvar på kroppen :) mjukt och skönt att gosa med, skulle lagt in detta innan men jag missade att kolla min mail och fick bilderna redan igår upptäckte jag. Så är det när inte huvudet är med riktigt. 


En uppdatering till från Rasmus, han kan verkligen charma alla den killen :)


2013-04-21

Goe Rasmus bland vårblommorna :)


2013-04-20

Blev en uppdatering till på en nyklippt Skrållan...så fin :) 


En bild till på Rasmus och bollen, han verkar gilla den bollen :) 

Ingen valp direkt men lägger till denna här ändå om någon vill se, detta är Tilla som tyvärr inte finns med oss längre p.g.a sjukdom men hon är i alla fall mormor till valparna. 

2013-04-17

Fina stora Rasmus, kan inte skriva att han är liten direkt men lika fin som han var innan :) och en fin kille i bakgrunden också med bollen :) 


2013-04-15

Idag har Balto blivit trimmad så nu är han också vårfin, tog sin tid så det är lite finputsning kvar som vi får ta en annan dag. 

Mamma Blackie blev också trimmad idag så hon är vårfin nu, Dixie och Stifler passade på att gömma sig under skrivbordet för dem ville inte riskera att bli trimmade idag igen. 


2013-04-14

Idag åkte valppälsen av Stifler och Dixie nu liknar Dixie verkligen sin far :) 


2013-04-12

Här kommer en fin bild på Rasmus :) han tränar redan att bli målvakt. 

2013-04-10

Rasmus säger godnatt och sov gott.


2013-04-08

Äkta kärlek Skrållan med sin matte :) bilden är från igår. 

Dixie och Stifler ligger tryggt vid mina fötter dem trivs väldigt bra båda två. Det går även bättre med att sköta behoven ute Dixie är så gott som helt rumsren nu, det blev en liten olycka häromdan för Balto var här så dem lekte för fullt och hon hann inte säga till men annars säger hon till när hon vill ut. Stifler är också duktig och gör inte lika mycket inomhus han kan säga till om han vill men glömmer bort sig ibland. 



Så här fin har Rasmus blivit efter friseringen igår, nu kan han se också :) det kan vara en fördel ju :)


2013-04-06

En bild på fina Rosie idag hon har blivit klippt så man ser hennes fina ansikte nu :)

Rasmus på hundrastgården, han ser ut att ha roligt där :)


2013-04-03

Fina Skrållan har varit ute och lekt i skogen idag med husse och matte det brukar vara mycket populärt :) hon ser ut att behöva lite tvättning precis som det ska vara efter en ordentlig lek :) 



2013-04-01

Hittade denna fina bilden på Skrållan idag, såg att bilden är från den 25 redan men jag hade missat den men nu fick jag anledning att glädjas över den idag istället så det gör inget :)

Det har varit underbart väder idag och Dixie och Stifler fick springa lösa i skogen tillsammans med mamma Blackie och pappa Elliot, men dem fick inte springa så långt ifrån oss förstås. Dessvärre fanns där buskar med stickiga saker i som fastnade i pälsen men annars gick allt bra. Dem fick ett ben av Kims kille idag...inte så litet heller :) det lär nog räcka ett tag. 


2013-03-31

En riktigt härlig bild på Rosie och Skrållan med Skrållans husse, hittade bilden igår men den kommer först in idag för jag ville kolla att det var ok att lägga in den här. 


2013-03-30



Tre fina bilder på Rasmus idag :)

2013-03-28

Skrållan och Rosie vill önska en glad påsk, så fina tjejer båda två. 
Måste ge lite beröm till Dixie med, hon är så duktig fjärde dagen nu som hon klarar av att sköta sina behov helt utomhus (förutom lite glädjeskvätt när hon blir riktigt glad) 

2013-03-27

Idag har det varit en bra dag säger Dixie, först var man själv hemma med dem andra hundarna och när alla kom hem så fick man lite nya kramdjur. Sen blev det en tur bort till ankorna, Dixie åkte i korgen på skotern och Blackie fick springa det var väldigt spännande att se ankor tyckte Dixie. 

2013-03-25

Har ni sett nån sötare lurvig vovve? Lilla Noir, visst är hon underbar :)
Skulle haft med en bild till här idag, hade kameran med när vi var ute med hundarna men det kom jag på när vi kom hem...nåja det kommer förhoppningsvis fler lika fina dagar som idag. 

2013-03-24 

Och så får Rasmus komma med här en gång till idag :) en aning redigerat men lika fin som alltid :)

Rasmus ser aningen morgontrött ut här :)

Dixie och Stifler busar lite lugnt efter dagens äventyr, dem fick följa med och hälsa på vänner och träffa andra hundar. Det var riktigt kul tyckte dem, Balto var också med för vi har passat honom idag men nu är han hemma hos husse. Vi ska träna mer i veckan på att åka lite bil för lite läskigt var det allt tyckte Stifler trots att han faktiskt åkt bil innan. Jonny ska även ligga i lite mer i veckan eftersom det är lov, så han får ta ut Stifler ensam mer han har väldigt lätt att glömma att man ska göra sina behov ute när man kan leka istället. Annars är han duktig och lättlärd och gör stora framsteg så jag oroar mig inte, han kommer att bli rumsren han med. Dixie ska också tränas mer för hon glömmer också bort sig lite ibland, men på morgonen när hon är kissnödig säger hon i alla fall till. Problemet är ju att jag inte fungerar lika bra som förr och då hinner jag inte avbryta en "olycka" förrän det är försent det är därför det får läggas ner mer tid när här är fler hemma. Men det ordnar sig ändå, dem är trots allt fortfarande bebisar. 


2013-03-23

Charlie killen...det finaste man har sätter man på bordet...eller hur? 

Fina Rosie :) 

Hittade denna underbara bild idag, den är från den 7 Mars såg jag ser ut som det var en riktigt härlig dag för Noir och hennes kompis Milda :)

2013-03-22

En bild på Rasmus idag igen, han ser lika gosig ut som en nallebjörn :) 


En trött Rosie har vi här, hon fick bäras ut för sista kissrundan så hon sussar nog sött nu :) 


2013-03-21

Var bara tvungen att lägga in denna med på Rasmus, så go han är killen :)


Idag har vi beslutat att Dixie får bo kvar hos oss, så vi som först inte skulle ha någon av valparna själv har nu både Stifler och Dixie här. Stifler är ju Jonnys men räknas självklart som familjemedlem han med :) 

En bild på Rasmus också idag, han har varit ute och lekt med en 2-årig hund som heter Sigge. Han fick vara lös och kom tillbaka på inkallning, duktig vovve :)

2013-03-19

Här har vi fina Dixie, hon ska vara hos oss en tid tills hennes matte kan ha henne hemma igen så man kan väl säga att vi är hennes fosterhem (om man nu kan kalla det så) hon kom till oss igår kväll. Idag har hon varit superduktig hon var ensam hemma tillsammans med Blackie och Stifler medan vi var och handlade och det gick jättebra. Jonny var duktig och trimmade ansiktet så hennes fina ögon kom fram, sen blev hon duschad av minihusse Jani och borstad av Kim. Det behövdes för den här lilla tjejen älskar att gräva och har redan gjort en egen håla i trädgården, hon har heller inte glömt hur man gör med vattenskålen...där stoppar man ner tassarna och gräver runt så vattnet far omkring. Tur att golvet i köket är vattentåligt :) 

En bild på Stifler och Balto också idag, han är här och hälsar på idag d.v.s husse skulle ut på något äventyr  så det va bättre att Balto fick vara här men han ska hem senare ikväll :) 

2013-03-17

Uppdatering från Rasmus :) han blev helt slut efter att han varit ute, ser i alla fall ut så :) 

2013-03-16

En uppdatering från Skrållan idag, lite sent men bättre sent än aldrig. Hon har varit på hundpromenad med nya kompisar idag :) har även fått ett mail från Charlies matte idag, han har fått sin andra vaccination nu i veckan och fått klorna klippta och han väger nu 7,2 kg. 

2013-03-15

2 bilder på Rasmus fina killen, första bilden från igår han ser helt utslagen ut säkert lekt och busat rejält ser det ut som :) den andra hittade jag idag, en skön stil grodstilen den gillar Blackie med och det har hon gjort sen hon var riktigt liten.


2013-03-14

Hittade denna bilden på Kiara idag, hennes matte har lagt den som sin profilbild. Alltid kul att se en ny bild :) lika söt som hon varit hela tiden i alla fall lilla gullungen. 

2013-03-13

Här har vi Rasmus :) stora killen nu matte har klippt honom lite så man ser dem fina ögonen nu, han väger strax över 8 kg nu. Fick mail från Charlies matte häromdan och vet att det går bra med honom också, han väger nästan 7 kg men är liten i maten fast han äter säkerligen det han behöver. Han är duktig och lättlärd gillar att vara ute och han tycker om att leka med grannens hund. Vet också att Skrållan och Rosie börjat på valpkurs i veckan och jag är helt övertygad om att det kommer att gå väldigt bra. Stifler gör sina framsteg här hemma, det går lite si och så ibland han gillar inte när det är kallt ute så då kan man tramsa och göra behoven inne men det kommer snart blir det vår då går det lättare. Imorgon ska han få sin andra vaccination det blev inget förra veckan för han var lite hostig och nysig. Balto har varit här sen i förgår, hans husse blev sjuk och fick åka till sjukhuset. Men han är så van här med Balto så det är inga problem, Stifler tycker det är kul att ha lekkompis här. Han stannar här resten av veckan för vi hade redan lovat att passa honom från imorgon tills på måndag för husse ska iväg (om han är frisk imorgon) men han känner sig bättre idag så det blir nog bra. 

2013-03-09

En uppdatering från Skrållan idag, hon ska på hundpromenad tillsammans med en massa nya kompisar. Hoppas att det blir kul och att det inte blåser lika mycket där som här. 

2013-03-07


Två bilder idag, överst ligger alla tre pappa Elliot mamma Blackie och Stifler duktigt på plats i köket när maten står på bordet. Sen en ny bild på fina Rasmus :)


2013-03-05

Här kommer 2 bilder på Dixie från igår som ni ser så trivs hon bra, hon är en riktig busunge har jag hört matte städar undan och Dixie stökar till ett riktigt samarbete. En sak till jag fått reda på är att Dixie fäller nu, lite konstigt med 75% pudelpäls men nåt verkar lite konstigt har vi kommit fram till för hon har väldigt många egenskaper efter sin mormor Tilla som var en äkta springer spaniel. 

2013-03-04

Idag blir det bara ett tips till alla som har hund eller katt med för den delen, nu när våren är på gång och temperaturen ökar så börjar såna otrevliga små djur som loppor vakna till liv. Det är förstås varken trevligt för djuret eller djurägaren om någon loppa bestämmer sig för att bosätta sig på djuret så för att slippa detta besvär så rekommenderar jag att man skaffar loppemedel och behandlar sitt djur. Själv tycker jag att frontline fungerar bra och djuren här i hemmet har blivit behandlade idag eftersom Kim kom hem och sa att dem fått loppor i hundstallet på skolan. 



2013-03-02

En bild på en tjusig kille, Rasmus :) undrar vad han tittar på. Har även sett ett videoklipp på Skrållan idag där hon går på två ben, så söt och duktig. Alltid roligt att se :) 



2013-02-27

En bild på Skrållan idag :) fin tjej, jag tycker att hon är lik Balto på bilden men det beror tydligen på vilket ljus man ser bilden i för nu ser jag att Balto är ljusare och han har varit här och lekt med Stifler idag och han har också blivit klippt i ansiktet nu så just nu liknar han inte Skrållan alls. Men dem är så fina så allihop :) med eller utan päls i ansiktet, tror inte att Balto brydde sig det va nog mer hans husse som ville att han skulle bli lika fin som Stifler :)




2013-02-26

Idag har Jonny trimmat Stifler i ansiktet så nu kan man se både ögon och nos på honom, han tyckte det va lite läskigt med trimmern men med godispauser emellan gick det bra. Rasmus ser ut att trivas på soffan vid mattes fötter :) har fått uppdatering via mail från Charlies matte med, dem är så nöjda med honom och han sköter sig så bra han gör sina behov ute han kommer även på inkallning nu. Det är skönt att höra att allt går bra :) jag har även fått uppdatering om Kiara (Maja) hon trivs också bra och det har inte varit något gnäll utan hon fann sig tillrätta direkt. Hon har lärt sig sitt, varsegod och kom på dessa dagarna dem haft henne känns skönt att veta att det gått så bra för henne med :)


2013-02-23


Blev två bilder idag, översta på Dixie hon har hittat leksaker att förse sig med och Rasmus ligger lugnt och tryggt på kudden :)


2013-02-22

Idag har vi sagt adjö till Maja, hon är nu hos sin nya familj och jag har blivit uppdaterad att allt gått bra. Maja heter nu Kiara, jag vet inte om det betyder något speciellt eller det bara är ett utländskt namn men det spelar ingen roll för det låter fint ändå och man väljer själv om man vill döpa om sin valp ju :) 


Bilden är från igår kväll sista natten tillsammans med mamma. 

Denna bilden är från ikväll, Kiara ser ut att trivas bra i famnen där. Bilden är redigerad för jag vet inte om personerna på bilden uppskattar att vara med här men dem ser glada ut kan jag berätta :)
Nu vet jag vad Kiara betyder :) "min kära" på italienska. 
Underbart! Fick precis veta :)


Det blev en bild till idag :) detta mina vänner är Kickan som ligger och myser på soffan tillsammans med "lillmatte" även denna bilden är redigerad men man ser att Kickan ser nöjd ut :) 

2013-02-21

Idag har jag en uppdatering från lilla Noir, som visst inte är så liten mer det syns att hon växt bra och hon trivs bra med sin kompis Milda. Hon är duktig och har redan lärt sig en hel del, nu tränas det på att gå fint i koppel för det behöver man också kunna även om det är skönt att springa fritt :)



2013-02-19

Igår kom Dixie hit, hon ska åka hem igen imorgon. Den lilla busungen hittade vattenskålen förstås och då måste man ju bada tassarna :) 

Balto har också varit här på besök och han ser ut att trivas bra. Riktig nallepäls har han :) 

Här har vi Maja med Dixie i bakgrunden :) duktig tös är hon och hon har kommit på att man faktiskt kan kissa utomhus ibland.

Och så Stifler fin kille, han har fått klippt sina klor idag jag visade Jonny hur han skulle göra så jag tog en framtass sen gjorde Jonny resten. Han passade på att klippa bort lite päls runt tassarna med så nu ser man hans trampdynor :) 

Jag har även en uppdatering från Rasmus, han trivs bra och han har lärt sig: kom, sitt, stanna, ligg och nejDuktig kille! Men det visste vi redan ju :)


Kan vara bra att kolla sin mail också ju :) jag har varit helförvirrad idag och inte ens gått in och kollat, brukar göra det flera gånger om dan men det har hänt en del annat och tankarna har varit på annat håll så kan det bli. Charlie mår i alla fall bra och man ser att han sitter i sin hundkorg, den ser mjuk och skön ut, han har  träffat kossor, höns och hästar och andra hundar och allt har gått bra. Det är bara katten som gömt sig under sängen men det blir nog bättre efter några dagar, dem blir säkert kompisar. Känns riktigt skönt att veta att han har det bra :) 

Godnatt och sov gott säger Rasmus :)


2013-02-17

Idag har det redan hänt saker, damen som besökte Maja igår blir inte Majas matte jag tycker det är bra att hon kände efter riktigt först och tog rätt beslut. En valp är ändå ett stort ansvar och man ska inte förhasta sig om man inte är säker på att klara av det. Maja har ändå fått ett hem att komma till för hon som skrev igår på mailen ringde igår kväll och skickade sms innan så jag ringde upp. Nu kollar hon upp tågtider för att se hur det fungerar att åka, ända från Uppsala så det är en bra bit. Jag känner dock att man är ambitiös om man vill åka tåg så långt för att hämta hem valpen och det låter som hon kommer till ett bra kärleksfullt hem hon
med, på torsdag eller fredag ska hon bli hämtad. Så nu känns allting bra och jag hoppas på att få bra kontakt med hennes matte med så jag kan få lite uppdatering om hur det går för henne i framtiden. 

Glömde ju helt att berätta en annan sak, såg på facebook igår att Rosie redan lärt sig sitt, stanna, varsågod och kom på sex dagar. Det är så roligt att läsa om deras framsteg och se att valparna mår bra :) 



2013-02-16

Idag har vi haft besök men vi har fortfarande Maja hos oss hennes ev. matte kan inte riktigt bestämma sig. Nu har hon till imorgon em på sig att bestämma sig annars är Maja åter på jakt efter nytt hem. Jag har skrivit svar till en familj som också verkar intresserade så dem hör troligtvis av sig imorgon kväll om inte intresset svalnar där med. I såna fall blir det en ny annons istället så lilla Maja kan få ett hem hon med. 

Här kommer en uppdatering från Rasmus matte med :) han har fått en fodrad regnkappa så nu fryser han inte när han ska ut. Fin kille är han :) 




2013-02-15


Dixie överst, bilden från igår hennes matte la ut den och jag passade förstås på att låna den :) och idag fick jag syn på bilden på Noir och jag säger bara wow som hon har växt, denna lilla tjej har verkligen växt till sig. Hon liknar faktiskt Stifler i ansiktet på denna bilden, han har också fått en hel del päls där :) får se om jag eller någon annan får till en bild på honom sen så ni kan se :) 


En bild på fina Skrållan också från idag som jag passade på att låna :) 



Och här kommer tre nybadade och borstade valpar, först Stifler han blev lite klippt med i ansiktet för han kunde knappt se annars. Sen Maja som blev trött efter behandlingen och så Charlie i grodstil. En god nyhet till har jag och det är att jag sett att Rosie har det bra, jag är nu vän med hennes matte också på facebook :) 


Kunde inte låta bli det blir två bilder till :) först en bild på Rosie hon ser ut att trivas bra :) och sen lyckades jag fota Maja, hon ser väldigt avslappnad ut :) 



2013-02-14
Lilla Maja önskar en riktigt trevlig alla hjärtans dag till er alla, hon känner sig nöjd med tillvaron och förstår ingenting av allt runtomkring. Har mailkontakt med en familj som verkar intresserade men vi får se vad det leder till. Skrev att dem skulle höra av sig idag och gav dem mitt telefonnummer, annars kommer det in annons igen ikväll för Maja behöver komma till permanent hem snarast för hennes skull. Så det blir lite skönhetsbehandling här sen med badning och borstning, fast det skulle gjorts ändå och Charlie och Stifler ska också bli rena och fina igen :) Jag ska bara samla lite mer krafter först.

En liten uppdatering till idag, lilla Maja får nog ett bra hem hon med. Vi får besök på Lördag och om allt stämmer och känns bra får hon följa med sin nya matte hem :) jag hann inte sätta in annons men det verkar ju inte behövas heller. 



2013-02-14

Lilla Maja finns fortfarande kvar hos oss, familjen som var intresserade kunde tyvärr inte lösa det så dem kunde få tiden att räcka till en valp. Men ingen katastrof det ska nog ordna sig för henne med. Hon passar på att njuta av myset med Blackie istället och är nöjd med tillvaron. Skulle lagt ut annons men väntar svar från en annan först så får vi se vart det leder. Viktigast är att hitta bra hem till henne med. Senare idag kommer Dixie och hälsar på och just nu är Balto här på besök så det blir liv i huset igen:)


2013-02-11

Här är lilla Rosie i sitt nya hem, fick mms igår kväll att hemresan gick bra. Rosie var gnällig och rädd halva sträckan men det är inte konstigt ju sen gjorde dem en paus och hon fick ut och kissa sen somnade hon. Känns lite tomt här nu, bara 3 valpar kvar ju och dem 2 försvinner hem till sitt dem med. Skickade mail till Majas matte igår för att höra hur det blir med överlämnandet, får väl svar under dagen hoppas jag. 

Grrr nu är jag både arg, ledsen och besviken. Fick efter flera mail äntligen svar från Majas blivande matte som nu förspillt sin chans till denna underbara tjej. Hon fick inte ihop det och kunde inte hämta förrän i slutet på Mars...men hallå där, jag skrev till henne att hon kunde glömma det. Det är ju faktiskt en ide att veta att man kan ta hand om valpen innan man säger att man ska ha den. Nåja jag är i alla fall glad att hon inte hamnade där och kom till människor som inte vet hur krävande en valp är. Har skickat iväg ett mail nyss till en familj som skrev igår angående Rosie och dem blev lite besvikna att hon blev såld så snabbt men nu är Maja kvar istället. 


2013-02-10



Igår var en händelserik dag, både Kickan och Rasmus fick nya hem. Först Kickan och sen Rasmus, jag orkade inte med att uppdatera igår för den långa bilresan tog rejält på kroppen och känns än. Man blir dock väldigt glad när man ser att dem trivs i sina nya hem. Rasmus ser verkligen avslappnad ut på bilderna, härligt att se :) vi fick bild på Kickan med, hon får dessutom heta Kickan så hon slipper byta namn. jag redigerade bilden innan jag la in den här men man ser ändå att hon ser nöjd ut :) Dixie ser också nöjd ut på bilden, vi ser fram emot att träffa henne igen längre fram. Jag tycker det är väldigt kul att få följa valparna och få lite uppdatering ett par gånger om året för att höra hur dem mår. Känns som vi har hittat bra hem till dem och jag tror faktiskt att dem flesta kommer att höra av sig lite då och då. Nu är det bara Rosie kvar som vi ska hitta hem till och det ska säkert ordna sig det med, hon är en riktigt liten gullunge hon med. Stifler som är Jonnys hund stannar ju i familjen, han är riktigt duktig han med och sköter dem flesta behoven ute :) nu märks det att vi har mindre valpar kvar i familjen, det har blivit lugnare om man säger så och nästa vecka åker Maja hem troligtvis på fredag om matte får ledigt från jobb och Charlie blir hämtad den 18 så efter det blir det ännu lugnare här. 

En uppdatering till idag, fick telefonsamtal innan och nu har lilla Rosie också ett hem. Hennes matte och husse kommer ikväll och hämtar henne :) så nu har alla valparna hem, känns riktigt bra :)



2013-02-08



Rasmus tränar inför hemresan imorgon, buren är verkligen spännande fast där ska läggas in nåt mjukt att ligga på med. Kickan ska också åka hem till sin familj imorgon så det blir två valpar mindre här imorgon. 
Dixie gillar att sova lite överallt om det finns en tom hylla ledigt kan man sova där tycker hon, men igår kväll var hon en riktig busunge hon badade i vattenskålen...stod med alla fyra tassar nere i skålen och sprätte vatten överallt. Jättekul tyckte hon. Men dem är ju små än och då kan man inte räkna med annat än en del bus emellanåt. Att ta en vilostund med mamma tackar man inte nej till :) 

Blev en uppdatering till ikväll/natt vår Dixie har nu flyttat hemifrån och vi kommer att träffa henne också flera gånger för en god vän har henne :) härligt! Så nu har vi bara Rosie kvar att hitta hem till. Här på bilden ligger hon i mattes famn, denna bilden är bättre på henne än den jag la in tidigare idag för här stämmer färgen bättre. :)

2013-02-06


Då har det hänt lite idag med, fått två bilder av Skrållans husse hon ser ut till att trivas väldigt bra :) har även fått mail från Blackens matte och han har nu ett nytt namn så han heter Charlie, ska bara komma ihåg att kalla honom för det nu ett fint namn i alla fall. Har även blivit vän med hans matte på facebook tycker det är kul att vi hittat så trevliga människor som ägare till våra underverk. Nu väntar vi bara på att Dixie och Rosie också ska få bra hem att komma till.



2013-02-05



Här har hänt lite idag med fick en superfin bild på Blacken, han är så lik Blackie när hon va i den åldern. Fina Maja kom också med på en bra bild och hennes matte hittade mig på facebook idag, hon skrev och frågade om det var jag. Nu har jag skickat vänförfrågan som jag hoppas blir accepterad :) Dem här busungarna har gett Flemming mer jobb idag för han blev tvungen att hitta på en ny lösning för att spärra in till vardagsrummet. Rasmus ville gärna vara med och snickra så han tog tag i hammaren några gånger. Blev lite extra arbete :) hade även besök av ett yngre par ikväll, dem blev väldigt förtjusta i Dixie men efter en stunds fundering kom dem fram till att tiden inte räckte till för att tillgodose en valps behov. Väldigt bra att komma på det i tid för annars hade det blivit synd om Dixie så vi letar vidare efter passande ägare till Dixie och Rosie. Har även fått mail idag från Noirs matte och fått veta att Noir trivs jättebra och hon har gjort alla sina behov ute och sover hela nätterna. Jätteskönt när man får höra att allt går bra :)



2013-02-04

Idag har det hänt en del, Blackens matte och husse har varit här så nu är inte vi ägare till honom mer men vi ska ha honom kvar här tills den 18 då dem kan hämta hem honom.



Här är Kickan även hon har idag fått ett nytt hem, bara lite formaliteter att ordna så ska hon också komma hem. Förnyade annonser alldeles nyss och fick mail direkt efter den ena kom in så nu kommer här besök imorgon för att titta på Rosie och Dixie så får vi se vart det leder.



2013-02-02

Denna fina bilden har jag precis fått från Noirs matte och jag fick lov att använda den här. Hon ser ut att ha det så härligt skönt och vädret ser härligt ut. Här har vi snö men solen tittar fram ser jag. Jag ska försöka ta mig ut idag med ett par valpar, dem älskar ju snö förhoppningsvis följer någon med ut så dem andra också kan få känna på snön så det kommer kanske nån mer bild senare :)


Det blev ett inlägg till idag om än lite sent. Vi var ute ett tag, jag klarade visserligen bara en kort stund men det var skönt att komma ut. Balto var också och hälsade på med husse så han följde med ut när jag gick ut med Rasmus och Blacken sen fick Kim ta ut dem andra efter hand och fotografera...inte så lätt för dem är inte stilla direkt. Vi har också fått bekräftat idag att Maja har en familj som hon ska få komma till när alla formaliteter är klara. Så nu är det bara Dixie, Kickan och Rosie kvar som ska få nya hem. Vi hoppas förstås på att hitta detta snarast så dem kan anpassa sig till det nya i livet som väntar dem. Har fått ett par mail idag men vet inte om dem hör av sig igen eller ej, kommer en hel del från folk som bara är nyfikna. Jag är dock väldigt förvånad över att folk tror att jag kan säga deras storlek och vikt som vuxna, jag ger dem Blackies och Elliots storlek någonstans däremellan bör ju valparna bli tycker jag. Fick ett mail också tidigare av en som vill ha en hund som blir i knähöjd...ok det kan jag inte garantera ju så då var det inte intressant mer. Har i alla fall konstaterat att jag inte ska sälja valpar fler gånger...puh! Vilket jobb och sen blir det så tyst efter dem försvunnit ju...nej alldeles för krävande, samtidigt som det varit alldeles fantastiskt att följa dem små och lära känna dem. Jag är glad att vi har en kvar i hemmet sen fast det inte var tänkt så innan men Jonny ska ta ansvar för honom ju eftersom det är hans hund. Fast dagtid när Jonny är i skolan är han nog mer min lille gosse, han älskar att ligga vid mina fötter och jag har förstås inget emot det :)


 Här har vi några charmtroll, det är Rosie som tittar rakt fram :)


Kickan väldigt avspänd :)


                                             

2013-02-01

 Fick denna bilden på Noir, hon trivs bra med egen säng och allt :)


Rasmus


  Kickan ligger och funderar, tittar nyfiket på något.

2013-02-01

Idag har Blacken träffat sin blivande matte :) han får träffa henne igen på måndag för då ska vi ordna med papper och allt, sen får han bo kvar hos oss till den 18 har vi lovat för matte och husse hade bokat en resa för längesen men dem blev glada att det gick att ordna ändå. Vi har också haft kontakt med en via mail som vill ha Maja, vet dock inte till 100% om hon står fast vid det för hon skrev och frågade om hunden behöver klippas och jag sa ja självklart det är liksom 75% pudel ju, jag frågade om hon stod fast vid att hon ville ha Maja trots detta men har inte fått svar än. Fick ett telefonsamtal ikväll från en trevlig kvinna som också verkar intresserad av våra underverk och hon lät väldigt trevlig och har tid nog att lägga på valpen så jag hoppas att jag får ett positivt samtal i helgen. Blev väldigt överraskad över samtalet då jag inte uppgett mitt nummer i annonsen men fick veta att hon blivit tipsad av Noirs matte :) Det som betyder allra mest i nuläget är att hitta så bra hem som möjligt till våra fina valpar, än så länge känns allt ok och jag känner att valparna får det bra. 


2013-01-31

Idag har lilla Noir åkt hem till sin nya familj, vi önskar henne allt gått i framtiden och har stora förväntningar över att få träffa henne igen. Förhoppningsvis redan till sommaren :) Fick denna fina bilden ikväll och hon ser ut att trivas väldigt bra i famnen. Balto flyttade också igår till sin husse, men han har varit på besök här idag för vi var valpvakt medan husse var på träning. Han bor inte så långt borta heller ju så vi kommer att ses ofta 



2013-01-30

Idag har Skrållan åkt hem till sitt nya hem, fick denna bilden ikväll och visst ser hon ut att trivas det värmde mitt hjärta så mycket. Glädjande också att matte fick ledigt så fort så dem kunde hämta henne idag, vi var beredda på att ha henne kvar nån vecka till :) Imorgon är det Noirs tur att åka till sitt nya hem och vi hoppas förstås att hon ska trivas bra hon med. 



2013-01-27

Här ser vi en totalt utmattad Rasmus, att han är så trött idag beror på att veterinären har varit här idag och besiktigat, vaccinerat och chippat alla valparna och det blev man trött av. Skönt i alla fall att det är gjort nu och där var inget att anmärka på, konstaterades bara att Stifler är sen med tänderna men det visste vi redan och dem har i alla fall börjat komma upp nu i underkäken med så det blir bra. Nu hoppas vi bara att dem som inte har ett nytt hem ska få det snarast för det är alltid lättast att fostra valparna när dem är små. Den första valpen lämnar oss på onsdag, då kommer Skrållans matte och husse och hämtar henne. På torsdag blir det Noirs tur att åka hem med sin familj. Lite dubbla känslor är det allt för dem är ju helt underbara men det tar också en hel del ork och energi så vi behöver komma in i den normala ordningen igen. 



2013-01-25

Så här glad kan man bli när Jonny och Kim tar sig tid att sätta sig ner hos en, blir stor gruppkram då. Känns som vi har ett riktigt dagis här, fullt av fyrbenta barn :) antingen är det full rulle på dem annars ligger dem och sover. Men dem är så härliga och goa allihop och visst kommer det att kännas tomt här när dem lämnar oss. Men vi hoppas att dem nya ägarna ska kontakta oss någon gång då och då så vi får höra hur dem mår. Pratade med en kvinna idag som lät väldigt trevlig, hon lät intresserad av Blacken och är hundvan. Får se om hon kommer i helgen eller det blir i början av veckan, hon lät lika förkyld som jag råkat bli. Vi hoppas i alla fall på det bästa och det viktigaste av allt är att valparna får det bra. Vi kommer i alla fall inte att glömma dessa underbara valpar och vi har många minnen som för alltid stannar i våra hjärtan och Stifler kommer ju att bo kvar i huset så han får man följa mer och Balto blir kvar i byn och vi får vara valpvakt lite då och då så det känns inte heller så tungt. 


2013-01-21

Här har vi Jonny och f.d Svarten, Jonny beslutade sig för att han ska bli hundägare och Svarten ska heta Stifler. Lustigt namn tycker jag, men jag lär mig väl nån gång. Fotot är taget igår.

Här ligger Maja och Rosie riktiga charmtroll båda två. Detta är också tagit igår.

Här är ett foto till från gårdagen och vem är vem här? Lilla Noir ligger överst i alla fall och längst bak underst ligger Rasmus. Sen vill jag nog låta det vara osagt vem som är vem här:) 



2013-01-19


Idag har det hänt en del för valparna, först va jag och Flemming på loppis och köpte leksaker för 5 kr stycket till dem så det var kul när vi kom hem. Sen fikade vi medan valparna sov och efter det fick dem komma ut och känna på snön ett litet tag. Jag orkade inte ta mig ut igen så Kim fick fotografera efter det tog mannen några valpar åt gången i en bur och körde en runda i byn, det ska göras fler gånger så det inte blir så skrämmande att åka bil när det blir dags att flytta. Nu är alla valpar trötta efter dagens bravader:)


2013-01-16

Skrållan & Balto 

Bilden är tagen igår, syns inte så bra på bilden men dem delade på ett tuggben och såg väldigt kul ut. Igår kväll fick Balto träffa sin nye kompis Hugo som är en blandning av tax, drever och nånting. Det fungerade väldigt bra i alla fall och Hugo fick vara med här inne och hälsa på valparna som var vakna...d.v.s efter att jag talat om för Blackie att han fick lov att vara här för hon ville inte släppa in honom först och hon ville inte lyssna på vad dem andra sa. Märks att hon är mattes hund. Idag har Balto åkt bil, en liten runda med husse och så var han med honom i lägenheten och sa hej till Hugo med sen blev han trött och somnade och när han vaknade igen tog husse med honom hit igen...tog ca en timme. När Balto kom hem igen var han bara tvungen att väcka liv i alla andra för att visa att han va hemma igen. 


2013-01-14

Inte ofta man lyckas att få alla valparna på en bild, men här har det lyckats. Igår hade vi besökare igen som ville se dessa underbara valpar vilket resulterade i att Sotis också har ett hem när hon är leveransklar. Hennes nya ägare har ändrat hennes namn så nu heter hon Noir istället, det är ett franskt ord som betyder svart. Men jag ska va ärlig och säga att det är svårt att komma ihåg alltid, för mig innerst inne kommer hon nog alltid att vara lilla Sotis. 



2013-01-12

Inga bilder idag, men ändå något att berätta. Skrållan har fått träffa sin blivande matte och husse, känns riktigt bra för dem åkte flera mil bara för att se henne och så hämtar dem henne i mitten på februari. Detta för att matte tar tjänstledigt från jobb för att kunna uppfostra Skrållan. Känns bra att veta att vi hittat en bra familj till henne med och så får hon två kattkompisar där med, precis som här:)



2013-01-11

Balto


      Blacken


Dixie
   
      Rosie

    Kickan

    Maja

     Rasmus

 Skrållan


       Sotis

    Svarten

Nu börjar vi bli stora bara ca 2.5 v kvar tills vi förhoppningsvis får nya snälla ägare att bo hos. 2 av oss har redan detta. Rasmus och Balto så vi vet var vi hamnar, ok inte helt kanske säger Rasmus men jag har åtminstone känt doften på gosefilten som min matte skickade. Men jag känner min husse säger Balto för han kommer och hälsar på mig varje dag och busar och leker och tar hand om mig och vet ni vad? Jo jag ska bo kvar i byn så jag kan få hälsa på min mamma & pappa och min gamla matte & husse sen också tjooohoo vad glad jag är. Men vi andra vet inte än, fast matte berättade idag att det finns kanske en som vill ha en av oss flickor så nu är det spännande att se vem som blir utvald. Fast vi bryr oss inte så mycket om det nu vi har det ju bra här vi är och alla tar hand om oss så bra.
                                                    
                                                                 
2013-01-05
Dags för lite nya bilder, dem växer fort nu.


Balto 

Dixie

Kickan

Blacken

Maja


Rasmus


Rosie


Skrållan


Sotis



Svarten

Dem är i en riktigt härlig ålder nu, de busar med varandra och med alla som kommer ut i köket. Tänder har dem fått, riktigt sylvassa valptänder och man måste smaka allt även om det råkar vara en tå som sticker fram eller vad. Snart lär dem sig att man kan leka med leksaker, än så länge är dem bara lite nyfikna och puttar lite på bollarna men snart blir det livat tror jag. Och så har dem förstås kommit på att om man piper mycket så kommer där nån och tröstar och då kan man få ligga i famnen i lugn och ro tills man somnar. Bortskämda??? Nej inte alls, matte säger att man inte kan få för mycket kärlek i denna ålder. 





2013-01-01


Idag har valparna fått sitt första bad så nu är dem rena och fina. 

2012-12-30

Nu är vi så stora så vi kan äta alldeles själv, matte tittar till oss ibland så att hon ser att alla får mat. Men det kommer att märkas ikväll när vi ska vägas igen, det är så kul att kunna springa runt på hela golvet och leka. Fast man blir fort trött och då är det bra att man har många syskon för där är alltid någon man kan ligga tätt ihop med. Vill man komma upp och bli kelad en stund kan man alltid gnälla lite extra för då kommer det någon och plockar upp en och så kan man bli gosad med och få pussas lite tills man blir lugn och trygg. 


2012-12-29


Jippie! Idag blev vi utsläppta från valplådan och nu får vi vara i hela köket...vilken dröm. Man kan leka, skälla, morra, kissa och bajsa med förstås. Nu äter vi mer också så vi blir riktigt mätta för det blir man inte annars, det konstaterade matte idag efter att Sotis och Balto legat och tuttat väldigt länge men ändå var väldigt hungriga redan efter en timme och åt mycket mat. Nu ligger vi och sover och mår så bra men sen ska vi vägas och få en omgång med mat igen innan matte och Jonny säger godnatt till oss, om Kim är vaken säger hon nog också godnatt till oss. Vi tycker det är väldigt skönt att få ligga i famnen en stund när vi ätit oss mätta och så kan man alltid torka av kladdig nos eller tass i tröjan, sen kan man pussas också och prova bita i näsan eller ett öra det fungerar väldigt bra. Men efter ett tag blir matte trött så då får man krypa ihop och sova i famnen. Det gillar vi så mycket allihop, men vi får inte plats alla på en gång så vi får skiftas om. 



2012-12-28 


Så gott att få en stund ensam med mamma tyckte Rasmus och Svarten. Dem var lite smågnälliga men detta var ett utmärkt alternativ för då blev man snabbt nöjd och belåten. 


2012-12-26




Balto


Maja


Blacken


Dixie



Kickan



Rasmus


Rosie

Skrållan


Sotis



Svarten 

Som synes har valparna börjat äta lite mer nu och tur är ju det eftersom Blackies mat inte räcker till att mätta dem alla. Går åt en hel del tid till detta, men vi hjälps åt så gott det går . Några av dem tror att maten kommer från mina fingrar och envisas med att jag helst ska ha ett finger nere i tallriken för att dem ska kunna äta. Därefter ska dem roa sig med att torka av nos och tassar på mina tröjor...så tvätt blir det ju. Har aldrig bytt tröja så ofta som nu. Nåja dem lär sig med tiden och tiden går ganska fort med dessa små underverk. Dem har hunnit bli 3 veckor nu alla (dem föddes ju mellan tisdagen och onsdagen den 4-5) så idag fick dem sin första avmaskningsdos som inte var direkt populär, men nödvändig.



2012-12-22
Idag har valparna fått smaka riktig mat, uppmjukat valpfoder. Det var lite delade mening några ville inte alls smaka och bara spottade, några tyckte inte det var direkt gott men smakade lite och några ville ha mer av det. Lilla Kickan var tuffast och gillade verkligen smaken och hon såg var det kom från och ville gärna ha självservering :) 




Dags för lite fler bilder :) 



Här är Balto, Blacken, Dixie & Kickan. Dixie var lite måttligt road, jag är trött sa hon och gäspade stort. Dessa är också fotograferade idag 21/12.




Här har vi Maja, Rasmus, Sotis & Svarten. Bilden på Rasmus är från igår den 20/12 dem andra är fotograferade idag 21/12. Rasmus tyckte nog att det räckte med gårdagens fotografering för han ville inte vara stilla 2 sekunder idag :) 

Sist men inte minst...nja inte båda i alla fall Rosie (minstingen) & Skrållan fotograferade idag dem med 21/12. 

Det var alla valparna det, dem växer och mår bra. Snart dax att börja smaka på uppmjukat valpfoder. 




Skrållan & Svarten 2012-12-17



Rasmus & Sotis 2012-12-17



Maja & Rosie 2012-12-17



Dixie & Kickan 2012-12-17


Balto & Blacken 2012-12-17


Vilostund 2012-12-15


Svarten & Rasmus 2012-12-15


Sotis & Skrållan 2012-12-15


Maja & Rosie 2012-12-15



Dixie & Kickan 2012-12-15



Balto & Blacken 2012-12-15




Valparna idag 2012-12-13 mätta och belåtna. 



Blackie med valparna 2012-12-12


2012-12-11

 Balto, Blacken, Dixie, Kickan
 Maja, Rasmus, Rosie, Skrållan
Sotis och Svarten



R.I.P lilla Brownie.
Född: 2012-12-05 klockan 04.05
Död: 2012-12-11 klockan 17.00
Lilla söta Brownie föddes alldeles livlös men jag fick liv i henne. Tydligen var det inte meningen att hon skulle leva vidare. 








Gör ett eget inlägg istället till valparna, tycker det passar bättre här, rasen på valparna är spaniel poo då mamman är storpudel/springer spaniel och pappan dvärgpudel.

2012-12-09

Här kommer en bildsamling med alla valparna, och en bild med Blackie, Elliot och valpar. Bilderna är tagna igår den 9/12 och valparna är födda mellan den 4-5/12, nu har valparna namn också. Tänkte först överlåta det till deras nya ägare men det blev trist att bara ha nummer på dem, så namnen dem fått nu är: Balto, Blacken, Brownie, Dixie, Kickan, Maja, Rosie, Rasmus, Skrållan, Sotis och Svarten. Vill man byta namn på dem sen blir det upp till var och en. Rasmus har fått sitt namn av sin blivande ägare så han behöver inte byta i alla fall. Jag ska göra en liten sammanfattning till varje valp där man kan följa utvecklingen hur dem ökat i vikt och när dem blir avmaskade och får smaka sin första riktiga mat mm. Tänkte göra som en enkel valpbok till var och en som följer med vid valpköpet. Tyckte att det var en bra ide för jag hade själv uppskattat detta. Jag önskar förstås att alla valparna kommer till bra ägare och att dem verkligen tar sitt ansvar men just nu denna period som vi har dem i vårt hem kommer vi att njuta av dem och ge dem så mycket kärlek och omtanke som vi kan. Valparna blir också kattvana direkt eftersom både Missan och Missie redan varit hos dem i valplådan, dem är klart nyfikna och Blackie är en lugn och fin mamma som vet att ingen vill hennes valpar något illa så hon låter dem komma fram och lukta när dem vill. Men allt är självklart inte så enkelt och jag hade omöjligt klarat av detta själv, tur man har en bra familj som hjälps åt för det blir mycket tvätt och annan omsorg som måste fixas dagligen. Att se till att Blackie äter vad hon ska har blivit min uppgift för hon äter när jag matar henne, tror hon mår lite illa än emellanåt för då äter hon lite men ofta. Viktigt att hon får mat i sig så det blir mjölk till valparna. Men mjölk har hon i alla fall för de senaste 3 dagarna har alla 11 valparna ökat i vikt och alla är en bra bit över sin födelsevikt nu.